Pert aracımı toplamışlar, satıyolar !!

ilkem07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Ara 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Ya arkadaşlar bu ekspertizler neye göre perte çıkarıyorlar aracı , vectranın hasarlı resımlerıne baktım fakat o kadarda büyük değil gibi hasar , resimden gördüğüm kadarıyla , yani ben anlamıyorum neya göre bu araç pert neye göre değil.
 

coRSac

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ağu 2006
Mesajlar
1,658
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar pertten cıkma aracı kasko yapıyorlar.Biz nelere yaptırdık BMW,Range,Jaguar,

Eğer aracınız eski ve parçası pahalı bir arac ise perte daha kolay ayırıyorlar.
Böyle araçların kasko bedeli düşük parçasıda pahalı oluyor.

Bence 2.5 sportta ta çokta bır hasar yok pert ayrılması normal çünkü mekanik ve kaporta parçalarının sıfırı pahalı. 2 dolu boyalı kapı serviste en az 2 milyar.

Kaskodan muhtmelen 8-10 gibi rakamlara alınmıs ve max 2bin lira gibi rakama çok güzelce toplanmıstır .Yani cepten çıkmış para 11 lirayı geçmez.Ben görseydim bu aracı toplar ve keyfine binerdim.

Arkadaslar Ankara pert konusunda bır hayli gelişme kaydetti resmen sektör olustu diyebilirim ben 2006 da yapıyordum bu işleri ama şimdi ekmek gören az bi parası olan sigortalara teminat gösterebilenler atladı bu işe.

Özellikle Anadoludan araç bakmaya gelen çok.Ayrıca gelen araçların çoğu İstanbuldan mlaum arac cok.Zamanında bende kazalı sekilde Sigortalardan ihale yöntemiyle araç alıp sattığım çok oluyordu ama ben yaptırmadan satıyorumdum.Çünkü böyle kafam daha rahat ediyordu müşteri ustasıyla gelir araca bakar işine gelirse kazalı oldugunu bile bile alır gider.Sonradan kardes bu arac pertmiş diyip insanlarla uğraşmak işime gelmez.Çok güzel araçlar oldugu zaman (Şaşmazdaki Anadolu sigortanın parkını görmeniz lazım) yaptırıp ihtiyacı olan eşime dostuma piyasanın altındaki fiyattan verir ve fotoğraflarınıda gösteriyordum.

Halkımız aç gözlü herkes olmus tokatcı kimi çarpsam diye aranıyor pert aracı alıp toplayıp kazasız fıyatına satmaya calısıyorlar sonra adamla papaz olmalar falan filan bir sürü sıkıntı başta haram para.

Özellikle Gimattaki araba pazarındaki araçların % 50 pertten çıkma şayet piyasasının %15-20 altına verdiğiniz zaman bir cok alıcı araca talip oluyor. Özellikle ilk aracı olan bayanlar,baylar nede olsa acemiyim bende vururum,butcem kısıtlı ayağımı yerden kessin diyenler,zibidi oğullarına nede olsa ileride parçalayacak diye düşünen anne babalar ,elindeki evlerini satamayıp inşaatı yarım kalan mütahitler arabayı daha kolay elden çıkarırım diye alan çok insan var.

Ankara Trafik Çekme belgeli araçlar eğer Ankara plakalı ise yeniden trafiğe çıktığı zaman ruhsata trafiğe yeniden çıkarılmıstır diye muhur basıyor çümkü aracın dosyasında çekme belgesi yer alıyor(tabi bununda bir kılıfı var ) ama bunu Etimesgut ve diğer Çubuk,kızılcıhamam,Kazan ilçeleri vs basmıyor.

Şaşmazda micronla astar boya atan bazı boya ustalarıda mevcut aracına göre parça 250-500 tl lere çıkıyor.Bu yuzden eksperlerle bu kişiyle hiç anlaşamaz .Sanki fabrikasyon boya varmıs gibi incecik atıyorlar oluyor.Tabi bu kazalı kalın araba sahiplerinin işine yarıyor.

Hatta yurt dısından fabrikasyon boyalı parca getirttiğimiz dahi oldu jelatinli olarak aracınızın şase numarasını göre kamyoncu getiriyor daha neler neler.Zahemtli bir iş ama bazıları uğraşıyor bu bile sektör olacak yakında.

Çoğu kişi aracı alırken üstüne baktırır çoğu kaputu bile açmaz ama kimse altına baktırmaz bence aracın üstünden önce altına baktırmak lazım.Alttan darbe yemiş araçlarda kaporta hasarı nerdeyse hiç olmuyor böyle araclar kaporta hasarı yok diye çok kolay satılıyor bir bilseler ön takım dağılmış,karter patlamıs motor yagsız kalıp sarmıs,motor yapılmıs,sanjuman dağılmıs ve çıkmacıdan parçanın durumuna bakmadan sırf 3 -5 kagıt daha ucuz dıye alınan parçalarla değiştirilmiştir.Ayrıca mekanık aksam kaporta gibi değil zamanla kullandıkca hiç durma sorun çıkaracak..

Ama bu işi hakkıyla yapan yokmu tabiki var.Önemli olan bu kişileri diğerleriyle karıştırıp aynı kefeye koymamak.
 

zg345

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
145
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
bu konu benm kaderimi değiştirdi teşekkürler sayenizde 2. el almaktan vazgeçtim paraya kıyıp 0 aldım :D
 

DV-011

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
292
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Burada sigorta sirketleriyle calisan kaportacilar var nekadar pert araba varsa toplayip satiyorlar, piyasa degerinin 2000 filan altina bulabiniyor bu arabalar. Senin arabada bu sekildedir, almistir 5000 e toplamistir 2000 e zaten iscilik kendinindir allah bereket versin.
 
Üst