OPEL VECTRA B 2.5 V6 başıma bela oldu??

Carolita1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Şub 2012
Mesajlar
77
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Öncelikle şunu söyleyim opel fanatiği değilim yapmıyorum.. Yazının başlığını gördüğü anda "2.5 alırsan başına bela olur tabii hehehe" diyen arkadaşların özellikle okumasını istiyorum..
Yapılan ölçümlerde 196HP 2,5 V6 olan ve petrol yeşili harika bir renge sahip alırken sahibinin yeminler ederek " abi aracımda en ufak hata yok" nidaları eşliğinde aklımdan "hee evet halamın bıyığı olsa amcam olurdu" diye düşünerek aldığım irmscher, jant spoilder marcpiyel ön ızgarası olan bi vectra var bende...

Aracı alırken "bu araç akraban olur"; " bu araçla sanayiden çıkamassın"; "bu arac verdiğin para kadar bi daha ister" ; "petrolcünün kızını kuma yap kendine" " satan adam yalancıdır perttir o araba kesin" tarzında cümleler kuran arkadaşlar

-Araç 2 yıldır arıza yapmadı sizin yüzünüzden arıza lambasına bakıyorum sürekli öyle bi işkillendirdinizki beni " arıza yapsada yetkili serviste orjinal tamir ettirsem" diye düşünüyorum araba inat etti bozulmuyor basıyorum basıyorum bozulmuyor.."sorun çıkarsada satsam diyorum bahane edip" bozulmuyor..
-Yağ yakar dediniz servise götürüyorum yağ değişiminden değişimine başkada muhabbetim yok adamlarla; üstelik ufak tefek tamirciye götürüyorum yağına suyuna bak diye "iyi abi yağı tam" dediklerinde "eminmisin iyi bak bi daha diyorum" adamın küfür eder bakışları arasında tekrar kontrol ettiriyorum..
- yeni araçlar çıkıyor donanım yetersiz dediniz geçen haftadan itibaren artık 2,0 cdtı insignia var bende el gazı dışında çokta farklı özelliği olmayan çok gereksiz büyüklükte heryeri plastik olan parasına göre çok gereksiz bi araca sahibim üstelik hala gezmeye vectramla çıkıyorum daha orjinal ve performası daha güzel..
- BMW al dediniz (ki tavsiye eden arkadaş oto sanayicilerle akraba oldu şuan) sağından geçiyorum solundan geçiyorum yok bmw ci deliriyor ama yapacak bişey yok gücü yetmiyor..
- vergisi yüksek dediniz..343 lira yıllık vergi ödedim..
- dağılır araba dediniz; ne donanımı ne sunroof u ne tamponu hiç bişeyi düşmedi oynamadı bile yerinden..hatta geçen 5.20 bmw nin arakadan çarpıldı benim araçla 200 lira bende çıktı masraf bmw arkadan tampon farlar vs. gitti bağaj kapagına kadar adamın akibetini bilmiyorum..
- perttir alma dediniz; satan adama bi sürü tantana ettim "yalancı herif yaw" diye ön yargılı konuştum adamla aracı geçenlerde servise götürdüm motor ve kaporta tamamen orjinal çıktı sadece farları yan sanayiymiş..üstelik opel yetkili servisi "kaldımı bunlardan yaw böyle" dedi...ve "araç çarpılmıştır benden önce nasıl olsa" diyerek dikkatsiz kullanım ve gereken özeni göstermemekten ötürü ilk kazasını bendeyken yaptı araç..

-Şu andada modası geçti artık bunların yenisini al diyorsunuz
Şimdi soruyorum..ozamanki maddi durumum el vermediği için V6 vectra aldım şuan maddi durumum gayet iyileşti ama arabayı satmak istediğimde şu soru geliyo aklıma " neden daha iyi bir araba alayımki? performans güvenlik donanım güzellik?" e zaten sizi dinleseydim V6 opelle tanışmayacaktım..

Karar verdim ve artık uygulamayada geçiyorum opel yetkili servisle anlaştım 6 bin tl ye aracı sıfırlıyorum..üzerinde GM olmayan en ufak parça kalmayacak elektrik mekanik ne varsa boyanacak komple yenilenecek..Bu aracı başıma saran arkadaşlara teşekkürler.. yeni araba almıyorum vectra V6 motor sesi olmadan keyif almıyorum ben artık arabadan..


Dostum, uzun zaman sonra gerçekten zevk alarak kendi aracını ve satıcıyı öven bir yazı okudum.

Vectra herzaman iyidir. Allah ayırmasın ;)
 

mucipoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
1,278
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
Temiz ve düzgün kullanılmış , servise zamanında gitmiş, bakımı zamanında yaptırılmış bir Vectra B kolay kolay eskimez. Benim araba 1996 model hala sıfır gibi maşallah :)
 

Yusuf ÖNGÜN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
852
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
26
www.yusufongun.tr.gg
Ağzım Açık Okudum Maşallah Kazasız Belasız :)
 

Gökay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
1,706
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Siteyi ziyaret et
maşallah diyelimde nazar değmesin....Nazar Boncuğunda Benden olsun Kardeşim...

kabartmali-yaldizli-nazar-boncugu-seklinde-davetiye-a4889.jpg
 

Ghent

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
2,385
Tepki puanı
0
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Maşallah harika bir yazı :) Keyifle okudum.

Vectra 2,5 V6 candır ya. İmkan varsa satmayın,evladiyelik bile olur... resim varmı?
 

cedoo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Nis 2010
Mesajlar
1,783
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
Allah utandırmasın. bence sen daha iyi bakmalısın araca. yarın satarsan alacak kişide aynen senin hissetiklerini hissetmeli...piyasada b kasa çok az temiz vectra var. aracı temiz olanlar değerini iyi bilin.
 

Emre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
7,448
Tepki puanı
14
Puanları
38
Yaş
39
www.chiptuningtr.com
Alınmayın ama şahsi fikrim; Aracınızı sevmeniz güzel de, 2.0cdti dizel ile kıyaslayıp Vectrayı abartmanızı, üstün bulmanızı ben komik buldum. Kıyasladığınız araç 5 kasa ise gene komik buldum. Bakın:

Ben size hediye 2.5 Vectra veririm, bu söylediklerinize pişman olursunuz. Temizi vardır, bitiği vardır. Şansınıza size çok temiz gelmiş, sizde ince elemişsiniz, iyi bakmış, baktırmışsınız. Bmw şansızlığına arkadaşınıza çok hor kullanılmışı gelmiş, hiç inceletmemiş vs. Aracınızı aynı model bir 5 serisi BMW ile kıyaslıyor ve gene de üstün buluyorsanız, arabadan anlamadığınızı düşünürüm.

Opelin şu ana kadar yaptığı en iyi araç İnsignia dır. Kendileri de bunu söyler, otoritelerde kabul eder, objektif olan herkes de bunu söyler vs. Dizel araç ile benzinli kıyaslıyorsunuz. 1.6 insignia Turbo sizin aracınızı yolda maymun eder, bildiğiniz alay konusu olursunuz. Hele ki arada yaklaşık 1000cc ve ağırlık farkı varken. Dizelini kullanmadığımdan bilemiyorum.

Özetle yazdığınız bu yazıda en ufak bir tutarlılık yok. Fanatikçe yazılan bir yazı o kadar. Bmw ye salla İnsignia ya salla, ve Vectra'ya 6000 TL ver yenile. Kusura bakma da 6000TL masrafı oluyor aracınızın, daha ne servislik olacak. Boyası bunun maksimum taş çatlasın 3000Tl olsun. 99 yılında sıfır Vectra sahibi olarak, 2 adet Vectra sahibi olarak, tekinde 330.000 km görmüş olarak ve teki halen duruyor, şunu söyleyebilirim, döneminin iyi araçlarından biri, rakiplerine nazaran fiyatı ve tasarımı ile ön plana çıkan bir araçtı, ona göre aldık. Emektarım bu sene satıldı, teki durur, 2 adet Astram da var. İnsignia da çok kullandım, Sene 2012 itibari ile size şunu söyleyebilirim, İnsignia nın yanında Vectra ezilir ezilir durur. İnsignia donanım farkını koyar bırakır, Tüm donanımı geçiyorum size sadece Flexride ve Afl diyorum. Full bir araç ile full aracı karşılaştırın. Donanım neyse de, direksiyon hakimiyeti, pedal dozajı, frenlemesi, yol tutuşu ve konforu Vectra'ya tur bindirir.

Lütfen 1996 teknolojisi ile çıkan aracı, günümüz ile kıyaslatmaya çalıştırmayın insanları Komik oluyor. Şahsi görüşüm ve gerçeklerdir, umarım alınmazsınız. Derseniz iç trim plastik kalitesi Vectra daha iyi, o doğrudur, o kadar.
 

cedoo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Nis 2010
Mesajlar
1,783
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
arkadaş çok eleştri almış 2,5 vectra aldığı için sanırım içinde yer etmiş ve araçta milletin dediği gibi çıkmayıpta iyi çıkınca dökmüş içini. emrenin dediği doğru harfiyen katılıyorum ama sanırım kendi çevresine temiz bir araç aldığı için kapak olsun tarzında bir yazı olmuş. abartılmış mı evet abartılmış ama genede ben sevindim vectra b den ağlamayan birini daha gördüğüm için.....
 

KeCHi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 May 2011
Mesajlar
143
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
:D sunu soyleyimki yazımı yanlış yorumlamissiniz.. Tabiki" insigniadan daha kraldir benim vectra" bu modda değilim..insigniadan daha orjinal işçilik daha ergonomik iç dizayn beklerdim..75 bin verilip alınacak araç beklentilerim farklı benim en azindan opelin en iyi arabasi degil..bu nedenle siz bu yazıyı okurken zaten ben c180 cgi///AMG paket mercedes kredisini imzalamış olacağım evden çıkıyorum hatta resimlerini eklerim.. Opelin en iyi arabasını mercedesin en alt serisine değişiyorum ben..Bide benim Opel dedimya masraf çıkarmadı diye.ben 6000 vermesemde gerek yok aslında cok guzel görünüyor ama çoluk cocuk çizmiş arabayı boya o nedenle bide tüm elektrik tesisatı falan değişsin diye yoksa tek seferde gecti muayeneden..son olarak kiyaslayacaksam insignia yi bu mercedesle olurdu sanırım..en geç önümüzdeki hafta 2aracinda güncel resimlerini atarım vectrayi sevdik dediysek sadece bela araba bu diyenlere yazdım
 

cetto

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Şub 2010
Mesajlar
788
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Siteyi ziyaret et
Maşallah, Allah nazarlardan saklasın, her daim ağız tadı ile binmek nasip etsin.
 
Üst