Lice'de açılan pk... Mezarlığı

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
1,116
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Isin tuhaf tarafı, bu haberin ulusal görsel medyada bir defa dahi geçmemesi. Allah muhafaza, işi sadece televizyon izlemek olan ,araştırma yapmayan , armut pis ağzıma düş kesiminden kimseyi uyandırmaya ne gerek var. Gdm nasıl olsa onlar, insan musvettelerini sinir dışına çıktı bilsinler. Bu arada, akp diyarbakır milletvekili geçen gün terör örgütünün çekilmedigini, hala çoğunluğunun içeride olduğunu ve 2000 kişi daha topladığını gazete röportajında dile getirdi lakin hiç bir yerde doğru dürüst geçmedi.
Platonun dediği söz ne kadar güzel; halkın kendisini yönetecek kişileri iyi seçebilmesi için çoğunluğunun iyi eğitimli (bakın eğitim diyor, öğretim demiyor) olması gerek. Biz bu seviyeye gelmediğimiz sürece bizden bir nane olmaz.

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.
 
Son düzenleme:

Firaty06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eyl 2010
Mesajlar
561
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
Bunlar bu mezarlığı açarken devlet nerede 750bin kişilik TSK nerede 250bine yakın polis teşkilatı neredeydı acaba çok merak ediyorum.Devlet taksimle uğracagına birazda bunlarla uğraşsın tabi zararsız eylemciyle uğraşması kolay destan yazdırması kolay eğer destan yazdırcaksa oralarda yazsın bizde destekleyelim
 

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
4,293
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
1374348161.jpg


Suriye’nin kuzeyinde özerk Kürdistan ilanı BDP’li milletvekillerinin katılımıyla Diyarbakır Hakkari, Van, Tatvan Kızıltepe, Yüksekova ve Cizre’de kutlandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından geçen yıl kasım ayında Türkiye’nin destek verdiği isyancıların kontrolüne geçen Resulayn’da, geçen salı günü PYD ile El-Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların ardından Resulayn’ın kontrolü çarşamba günü akşam saatlerinde PYD’nin eline geçti. Bunun ardından da Resulayn’da, Ceylanpınar sınırına 100 metre uzaklıktaki 9 katlı makarna fabrikasının çatısındaki Özgür Suriye Ordusu bayrağı indirildi ve yerine PYD bayrağı asıldı. Sınır hattından net olarak görülen PYD bayrağı, Resulayn’da kontrolü tamamen PKK’nın Suriye’deki uzantısı örgütün eline geçirdiğini ortaya koydu. PYD’nin “özerklik” hamlesini değerlendiren uzmanlar, Suriye’de PKK devleti kurmanın hedeflendiğini belirterek, “PKK için nihai hedef devlet kurmak” dediler. Bu gelişmeler yaşanırken, Rojava adı verilen Suriye’nin kuzeyindeki bölgede PYD bayram yapıyor. Buradaki alt yapı çalışmalarının geçen yıl başladığını belirten PYD yanlıları artık sonuca varmaya çok az kaldığını belirtti. Burada yapılan törenlerde silahlı terör örgütü üyeleri resmi geçit töreni yaparken, her yana terör örgütünün flamaları asıldı. Törenlerde bebek katili Abdullah Öcalan’ın posterleri de yer aldı.


Öcalanlı törenler


Suriye’deki bu sevinç gösterilerine Türkiye’nin bazı bölgelerinin de katıldığı bildirildi. ANF’nin haberine göre, Van, Kızıltepe, Tatvan, Yüksekova, Şırnak’ın Cizre ilçesi ile Diyarbakır ve Hakkari’de kutlamalar yapıldı. Kutlamalara BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP Diyarbakır Milletvekilli Nursel Aydoğan da katıldı. PKK paçavralarının da açıldığı kutlamalarda Aydoğan, “Ne Esad’a dayandılar ne de uluslararası güçlere güvendiler. Kendi öz gücü ve halkına güvendiler. Örgütlendiler, üçüncü bir yolu ve çizgiyi denediler, kazandılar. Bu üçüncü yol ve çizgi, Sayın Öcalan’ın çizgisidir” dedi.


4 parça birleşiyor


BDP Milletvekili Özdal Üçer ise “Kürdistan Orta Doğu’da en kadim toprakların başında gelir. Bundan dolayı emperyalist ve faşist güçler Kürdistan’ı 4 parçaya böldüler. Ama Kürdistan’daki Kürtlerin kalbinde asla bu parçalamayı gerçekleştiremediler. Görüldüğü gibi Kürdistan parça parça kendi özgürlüğünü alıyor. Artık sıra Kuzey Kürdistan’da” diye konuştu. BDP Van İl Örgütü Eş Başkanı Musa İtah da “Öncelikle bu sürece verdiği katkı nedeniyle Öcalan’ı selamlıyorum. Rojava devrimi ile Kürdistan’ın bir parçasının daha özgürlüğüne kavuşması bizim için onur ve gurur vericidir. Biz de Rojava halkının her zaman yanında ve arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Anında cevap veririz” demişti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin açıklama yapmıştı. Davutoğlu, bölgedeki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, “Bundan sonra da kimden hangi gruptan ve hangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize dönük her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecektir” demişti. Davutoğlu şunları söylemişti: “Herhangi bir yeni emri vakiyle ya da de facto bir durum yaratma çabası bu kırılganlığı daha da artırır ve çok daha olumsuz neticeler doğmasına sebep olur. Tabii rejim, Kürtleri Araplara Arapları Türkmenlere değişik etnik ve mezhebi grupları birbirine düşürmek için bazı taktik adımlar atabilir. Hiç kimsenin bu tür emri vakilere yönelmemesi, bu oyuna gelmemesi lazım. Bu emri vakinin tanınmasını, bırakın aksine çok daha yoğun çatışmalara sebebiyet verir. Suriye içinde herhangi bir mezhep ya da etnik temelli de facto durumları kabul etmek mümkün değil ve daha büyük krizlere sebep olur.”

Türkiye’nin toprak bütünlüğü riske girdi

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD pazarlık sürecinden karlı çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütü ile pazarlığa oturmasından güç alan PYD Suriye’nin kuzeyinde özerklik ilan etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Kuzey Suriye’de yaşananları Türkiye’deki pazarlık sürecinin bir yansıması olduğunu söyledi. Loğoğlu, “Kuzey Suriye’de yaşanan gelişmeler Türkiye’deki pazarlık sürecinin bir yansımasıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğünü daha da riske sokan olumsuz bir gelişme. Bunu Beşar Esad kendi eliyle yaptı. O bölgeyi kontrol edemeyeceğini anlayınca kendisine en az muhalif olan bir grubun kontrolüne geçmesine izin verdi. Bir de meseleyi Türkiye’ye ihale etti” dedi.


PYD güçlendi


Loğoğlu, sınır ötesine çekildikleri öne sürülen teröristlerin çoğunun Suriye uyruklu olduğuna dikkat çekti. Terör örgütü PKK’nın PYD’yi eleman ve silah gücü sağladığını ifade eden Loğoğlu, “Çekilenlerin bir kısmı da yine Suriye’ye gittiği sanılıyor. PYD PKK silahlı güçlerini kuvvetlendirdi. Yaşananlar Türkiye’nin izlediği Suriye politikasının doğrudan sonucudur. Taraf olduk. Muhaliflere her türlü desteği verdik. Bunu AKP izlediğinin politikaya bağlamak gerekiyor” diye konuştu. ”


Uluslararası sorun oldu


CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ise Türkiye’deki AKP iktidarının yaptığı yanlışlar nedeniyle Kürt meselesinin çözümünün çıkmaza girdiğini ifade etti. Korutürk, “Mesele yavaş yavaş uluslararası boyuta gidiyor. AKP iktidarının izlediği yanlış politikalar nedeniyle sorun milli olmaktan çıkıp uluslararası boyuta gelince karmaşıklaştı. Bunun sonucunda artık sürecin nasıl ilerleyeceğini tam bilemez hale geliyorsunuz. Bugün gelinen noktada Türkiye sözü dinlenen bir ülke olmaktan çıktı” diye konuştu.

Davutoğlu istifa etmeli

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Türkiye’nin Suriye politikansın yanlış istihbarat ve değerlendiremeye dayandığı için yanlış öngörülerle dolu olduğu için sonuç vermediğini belirtti. Eslen, “Bu nedenle Türkiye, Suriye’de neler olabileceğini ön göremedi. İstihbarat yanlış, değerlendirme yanlış ve neler olabileceğini de ön göremezseniz ortaya çıkan tablo Türkiye’yi böyle zorlar” dedi. Eslen, şöyle konuştu: “KCK’nın sözleşmesinde PKK’nın anayasasında neler yazıyor? 4 parçalı konfederal yapıdan bahsediliyor ve PKK adım adım gidiyor. Pazarlık sürecini kullanarak PKK taleplerini gerçekleştirmek istiyor. Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’nin kuzeyinde bu gerçekleşti. Türkiye, Suriye’de muhalefeti destekleyerek kendi ayağına kurşun sıktı. Esad’a karşı yapılan hareket aynı zamanda Kuzey Irak’taki Kürtler için de avantaj ve PKK bu avantajı kullanıyor. Irak’ın kuzeyinden, Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e doğru bir bölge oluşuyor. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı o kadar büyük yanlışlar yaptı ki, istifa etmelidir.”

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86792

Her şey tıkır tıkır işliyor.
 
Üst