yağ eksiltme

sertcan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
249
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar. yaklaşık 5 ay önce prins taktırdım ve çok memnunum. 22.000 km de aracımın tüm bakımını yaptırmıştım. (lpg 21.000 km de takıldı, 1000 km sonra da yağ,tüm filitreler ve bujiler değişti) geçenlerde sabah ilk çalıştırmamda sanki fincan sesiymiş gibi bir ses duymuştum ve akşamına yağını kontrol ettiğimde yaklaşık yarım lt yağ eksilttiğinin farkına vardım. akşam hemen yarım lt yağ eklettim ve soğutma suyuna da faydası olur düşüncesiyle 1 lt antifiriz eklettirdim, (soğutma sıvısının bir bölümünü boşalttırdıktan sonra 1lt eklendi ve şu an -20 derece civarında)bu sabah ilk çalıştırmamda ses yoktu. sanırım düzgün yağlamadığından oluyormuş. sizce böyle birşey normal mi???(yağ eksiltiyor olması) yağın markası bu arada mobil 10/40. z16xer motorların sıcak çalışma prensibine ek olarak lpg nin daha yüksek ısı ile yanıyor olması buna neden oluyor olabilir mi??? lpg li araçların daha kalın yağ mı kullanması gerekir ??? (motorun aşınmasına ek bir durumu olabileceğide göz önünde bulundurulursa ne kadar doğru olur???) (her hareketimden önce mutlaka park yerini kontrol ederim, acaba akan kokan var mı diye ve hiç yağ vs. akıntısı ile karşılaşmadım) ilginize şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

sertcan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
249
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
bendede vectra c var yağ değişiminden sonra 6000 7000 km olunca bir yarım litre ekliyorum ondan sonrada ara ara ekleme yapıyorum lpg den kaynaklı oluyorr
bende öyle tahmin ediyorum, ilginize teşekkürler. sadece kendi aracımda olmaması içimi rahatlattı açıkçası. o zaman bundan sonra her 1000 li km lerde yağ kontrol edile :)
 
Üst