Opel Corsa D 1.3 Dizel Kızdırma Buji Değişimi

HakanVar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
hocam aracınız dizel ise kızdırma bujileri yakıtı etkilemez. sadece ilk çalıştırmada. bu arada astra j lerde kızdırma bujisi değişimi için turbo sökülmesi olayı nasıl oluyor hocam? 1.6 mı 1.3 mü araç?

Araç 2013 model Corsa 1.3 CDTI. Yılların Ford yetkili servis ustası değiştirebileceğini söyledi. Yakın bir arkadaş vasıtasıyla buldum. Pazartesi değiştirteceğim.Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Çağatay'ın bahsettiği hatırlatmaları yapacağım ustaya.

Ama kafama yakıt tüketiminin artması takıldı. Araca bağlanıldığında sadece buji arızası görünüyor ve bu ışığı farkettikten bir kaç dk sonra yakıt tüketiminin arttığını gördüm. Kimse sorsam buji arızası yakıt tketimini etkilemez diyor, fakat rolantide çalışırken bile tüketim artıyor-azalıyor ( 05-1.4 lt arasında ) anlam veremiyorum. Başka bir sensör arızalı olsa çıkmaz mıydı Tech2'de ?
 

tayfux

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
30 Eki 2006
Mesajlar
1,006
Tepki puanı
271
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
dizellerde kızdırma bujisi sadece ilk çalıştırmada yanma yuvalarınındaki patlamalar sağlıklı olsun diye ısıtır o kadar. onun dışında dizel motorlar patlamayla çalışır benzinliler gibi buji ateşleme yapmaz. bundan dolayıdır ki yakıta etki yapmaz. benim aracım da 1.3 cdti Astra H. bizim arabalarımızda ilk çalıştırmada devir çok dalgalanır ve diğer arabalardan biraz fazla yakıt yakıyor gösterir yol bilgisayarında. mesela benim aracım 1.2 lerden başlıyor daha sonra düşüyor. kışın ilk çalıştırmada 2 lere kadar çıkıyor yakıt tüketimi 1 dk sonra 0.9 lara kadar düşüyor. uzun yoldan geldiğimde 0.4 falan oluyor. burada önemli olan genel yakıt tüketimi. burada bir artış varsa olayın kızdırma bujileri ile kesinlikle alakası yok. sert kullanım, kısa süreli ve kısa mesafeli kullanım , turbo basınç düşüklüğü yada borularda çok minimize kaçaklar , yakıtın kalitesizliği gibi etkenlere bakılmalı diye düşünüyorum..
 
Üst