Kazalar, Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

İBRAHİM29

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ara 2011
Mesajlar
2,227
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bende diğer eski aracımla e 5 de kavşakta dönüş beklerken...tır şöförü telefonla konuşuyormuş ve önünde duran beni görmeyip şöför kapısından bana vurmuştu...yola kadar itiklemişti arabayı ALLAH'TAN karşıdan gelen araçlar bana carpıp iki araç arasında ezilmekten kurtuldum...araç opel vectraydı yine ve o araçta sadece kapı da hasar vardı...ve burnum bile kanaman ALLAH'A şükür çıkmıştım...ALLAH kimsenin başına kaza vermesin...
 

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
1,679
Tepki puanı
2
Puanları
36
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Kaza anında tamamen basiretiniz bağlanıyor iki ufak olayda bunu hissettim ben..
 

benersin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Mar 2012
Mesajlar
39
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Öncelikle kaza yapmış olan herkese geçmiş olsun ve allah birdaha hiçbirimize yaşatmasın diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bende birçok ufak tefek kazalar yaptım ama en çok etkilendiğim kaza 2004 yılında e-5 de incirliden mertere inen yolda yaşadım. Küfür etmek istemiyorum ama inanın o kişilere küfürün tarihini tekrardan yazdım. Gece 2 sıraları yolda hemen hemen hiç bir araç yokken 80 Km hızla giderken arabanın biri beni sürekli bariyerlere atmak istemesi ve tekrar tekrar bana çarpması sonucu emniyet şeridine geçip bir şekilde durdum. Bana çarpan arabada az ilerde durdu tam arabadan inicektim ki geri geri giderek tekrardan vurup kaçtı. Sonradan öğrendikki araba çalıntıymış ve çalan o.ç. gençler önlerine hangi araba çıktıysa o gece sürekli çarpıp kaçmışlar. Olan benim 2004 model sıfır arabama olmuştu. Konuyla alakası olurmu bilmiyorum ama çok kısa birşey daha belirtmek istiyorum. Uzun süren mahkemeler sonucu askerde işlediğim bir suçtan dolayı yaklaşık 1,5 ay Metris kapalı cezaevinde geçirdim. Bulunduğum koğuş D blokta en hafif suçluların oldugu bloktu ve koğuşlarımız 15-20 şer kişiydi. Bu insanların %90 ı ölümlü trafik kazalarından dolayı yatiyordu. İnanın bana hepside sizler gibi birbirinden değerli insanlardı ama trafikte bir anlık dalgınlıkları sonucu tüm hayatları değişmişti. Aylardır orda tutuklu kalanlar vardı. Pişmanlıklarını gözlerinde gördüm hangi birine yansınlar bir veya birçok insanı öldürmeyemi vicdan azaplarınamı cezaevinede gecirdiği aylaramı bu anlatılmaz yaşayan bilir dicem ama demek istemiyorum allah düşmanımın başına vermesin. O yuzden arkadaşlar haddime düşermi bilmiyorum ama sizlerden rica ediyorum lütfen çok daha dikkatli kullanın arabalarınızı hız yapmayın demiyorum ama trafik kurallarını uyarak yapın. otobansa otobanda. şehir içiyse şehir içinde. özellikle şehir içinde ve ara sokaklarda çok daha fazla dikkatli olun ara sokaklarda başka arabaların arasından her an yola bakmadan bir çocuk fırlayabilir. Altını çizerek söylüyorum lütfen çok dikkatli olun. Kullandığımız 1 tonluk bir makina olduğunu unutmayalım. Kusura bakmayın biraz fazla uzattım. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
 

Kadahorlu61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
1,137
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Allah kimseye kaza bela göstermesin. ufak tefek bir iki sürtmeden başka başıma bişe gelmedi. gelmezde inşallah.
 

Kalender

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Ben aranızda çok yeniyim aracımı haftaya salı teslim alacağım corsa 1.2 essentia easytronic 2012,
7 mayıs 2012'de ağır bir kaza geçirdim, honda jazz 2004 aracım perte çıktı, kaskonun ödediği paranın üstüne kredi çekip sıfır araç alma kararı aldım ve opel kısmetmiş.

kaza anındaki duyguları anlatmak çok ama çok zor, Allah kimseye vermesin.
kaza olur olmaz önce ayaklarıma baktım, sıkışmış mı diye, çok şükür bir şeyim yoktu,
emniyet kemerim ve hava yastığım sayesinde, tabiki Allah'ın koruması ile bir iki ezik ile kurtardım kazayı.inşallah opel corsamla kazasız belasız sürüşler yaparım.
 

Ahbikan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 May 2009
Mesajlar
134
Tepki puanı
0
Puanları
0
www.ahbikan.com
Allah hiçbirimize kaza bela vermesin, çok kötü bir duygu.. Ben sadece yeşil yanarken geçiyorsanız bile yavaşlayın diyeyim gerisini siz düşünün..
 

mirza86

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Ağu 2012
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
o kadar yazdım yazdım kendini logout yapmıs bu forumun en gıcık yanı :mad:

o kadar seyi bi daha yazamam galiba kısaca Allah kaza bela vermesin diyim.

ilerde zamanım olursa paylaşırım tekrar
:):):):):):):):):)
 

cyber34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ocak 2010
Mesajlar
83
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
ilk kazamı 17 yaşında yaptım.
Peder bir gün önce sıfır şahin almış kahvede oyun oynuyordu.Arkadaşlarının yanında anahtarları istedim.Onların gazına gelen babamdan anahtarı alıp mahalle arasında hızlandım.Sokak arasından kafa gösteren araca çarpmamak için fren yerine gaza basıp duran araca arkadan çarptım.Çarpmanın etkisiyle şoka girip 5-10 s kadar gazdan ayağımı çekemedim.Aklım başıma geldiğinde çarptığım arac artık yola 90 derecelik açıyla duruyordu.
İkinci kazamda kartal ile oldu.Yaşım 22idi sanırım.İş ortağımın aracını alıp eve giderken sağ koltuktaki cep telefonu çaldı.Bu arada bir sokağa dönmüş direksiyonu kırmıştım.Telefonu eğilerek elime aldım direksiyonu bırakmayı unutmuşum.Yolun solundaki zemin katının pencerelerini ve koruma demirlerini komple içeri soktum:
Allahtan ev boş ve birisi boya yapıyordu.
İndim özür diledim.Adam "abi çay demlemiştim buyur" dedi.
Bir kerede ambülansın arkasına takıldım araya araç almamaya çalışıyordum.Fakat herkes ambülansın arkasına takılmaya çalışıyordu sanki.Bir kaç kişi kafa gösterdi durdu.
Hızlı olduğunu sanan bir arkadaş önüme atladı.Hava yağışlı olduğundan astra H abs falan dinlemedi.Kusur bendeydi.
 

erincaydin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
178
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
ufak bi istatistik çıkarmıştım biraz üzerinde kafa yormuştum araştırmıştım internette kaza yapan araçların çoğu turbo dizel ticari araçlar ve sonrası turbo dizel hafif olan binek araçlar.yani tapa gazda uçuyormuş hissi yaratıp tapa frende savrulup duramayan araçlar.Sıralamayı daha sonra modifiyeli araçlar takip eder.(şahinciler hondacılar bmwciler) en az kaza için Marka istatistiğinde ise yıl içinde en az kaza ile mercedes sonra opel sonra VW alır sırayı.Sebebi kullanıcıların biraz daha dikkatli olması gerekmedikçe gaza basmaması sadece otoyolda hız limitine uyacak şekilde basması falan.Dikkat edin trafikte her yerde sağdan soldan fışır fışır tubo sesi ile ya ticari araç geçer ya taksi geçer ya da binekler geçer hızla.Bunların çoğu da şirket arabasıdır.Ben 2006dan beri araba kullanıyorum bir defa görmedim yanımdan yapıştıra yapıştıra geçen bir mercedes bir opel bir VW :) hepsi turbo dizel renault fiat hyundai falan oluyor :) Bana gelince ben bir defa eski aracım flash la ara sokakta saçma sapan basan bi dobloya yandan çarptım hata ondaydı.Flashın tampon gitti onun yan kapı göçtü.
herkese geçmiş olsun allah daha büyük kaza vermesin cana geleceğine mala gelsin.Daha dikkatli ve sakin kullanmalıyız.yavaş kullanarak gideceğimiz yere 5 dakka geç gitmek bizden birşey götürmez ama hızlı gitmek bizden veya karşı taraftan çok şey götürebilir.
 

VAKVAK95

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
1,578
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
51
Siteyi ziyaret et
erincaydin Sizi tebrik ederim.Tam kanınızın kaynadığı yaşlarda böylesine olgun bir düşünceye sahip olmanız gerçekten çok güzel .Tekrar Tebrikler:alkis::alkis::alkis:
 
Üst