Kaza yaptım. Sizce kim suçlu?

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,521
Tepki puanı
255
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
1- Usta hasarlı parçayı ister onarsın ister yenisi ile değiştirsin hiç önemli değil, eksper aracın hasarlı parçası için o parça değişecek diye not almışsa elden bir şey gelmez, zira değişim ücreti TRAMER'e bildirilen hasar tutarına aynen o şekilde geçecektir. Benim aracım kasko sigortalı diye eksper hasarlı parçalara orijinal parçalar istemiş, dolayısı ile hasar tutarı 9.500 TL ye ulaşmış, hasar tutarı da aracın değerinin % 45 ini geçtiği ve orijinal parça teminini zor olacağımı söyleyerek pert önerdiler. Ben de aracımın hasarının daha az olduğunu, çıkma temiz parça ile onarımı yapılsın dedim. Aracımı 2.750 TL ye yaptırdım. Kusur karşı tarafta olduğu için bana 3.500 TL ödeme yaptılar. Fazla ödeme yaptıkları için sigortaya aradım. Bana ödenen para aracımın onarım masrafı+tazminat olduğunu söylediler. Belirlenen 3500 TL lik tavan fiyatta aracımın kasko değerinin % 45 ine denk gelen miktarmış. Aracımın pertten döndüğü için o rakamı ödemişler. Ama plaka sorgulamasında TREMER kayıtlarında hasar bedeli 9500 TL olduğu için o rakam görünecekmiş. Biz 20 sene ekmeğini yediğimiz sigortanın zarar görmemesi için elimizden geleni yaparken TRAMER'in gazabına geldik, bu durumda keşke aracımı pert etseydim dedim.
Bu arada değişen parçalar: Bagaj kapağı (çıkma çok temiz olarak aldım), arka tampon demiri (sıfır GM) arka panel (sıfır GM) stop lambaları, plaka lambası (sıfır yan sanayi) tampon tamiri (tampon orijinal olduğu için sökünce eski halini aldı, iki vida yerini tamir edip boyattım). Plakanın takılı olduğu kara panel denen yer boyanmadı bile.Yani aracımın perte çıkmasını gerektirecek bir hasar yoktu.
2- Çakal olan sigorta şirketleri değil, onları yalan yanlış yemlerle besleyip canavarlaştıran kötü niyetli ustalar ile araç sahipleridir. Burada bile yasal olmayan bir takım yasa dışı kaza işlemleri ile ilgili paylaşımlar/akıl almalar, akıl vermeler yapılmadı mı? :(.

G5p8q7.jpg
[/url][/IMG]
 

thskt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
357
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar sonunda karar bugün açıklanmış. Suçu 100% kamyona vermişler.

Gerekçe ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım.
 

REC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2013
Mesajlar
764
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Adalet yerini buldu. Çok sevindim, tekrar geçmiş olsun.
 
Üst