Erkekler neden kıskanır?

Erkekler Neden kıskanır?

  • Çok sevdiğinden

    Oy: 11 14.1%
  • Güven eksikliğinden

    Oy: 5 6.4%
  • Kendine Güvenmediğinden

    Oy: 5 6.4%
  • Her Türk Erkeği kıskanır

    Oy: 15 19.2%
  • Kıskanmıyorsa Sevmiyodur

    Oy: 4 5.1%
  • Sevgilisi çok Güzelse

    Oy: 1 1.3%
  • Ben hiç kıskanmamki

    Oy: 2 2.6%
  • Diğer erkeklere güvenmediklerinden

    Oy: 24 30.8%
  • kızlar daha çok kıskanır

    Oy: 5 6.4%
  • ne bilim ben erkek milleti işte:)

    Oy: 6 7.7%

  • Kullanılan toplam oy
    78

e.sarı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Valla şıklarda bana göre bişi yok :D ben canım sıkılınca kıskanıyorum :rolleyes: kıskan kıskan nereye kadar :) ama akrep burcu kadını aman allah bir daha töbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....:D:D:D
 

MRM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Nis 2008
Mesajlar
108
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Yazılan bütün yazıları okudum ve bir iki kelamda ben eklemek istedim.

Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Allah kıskançtır, mü’min de kıskançtır. Allah’ın kıskanması, mü’minin Allah’ın haram ettiği şeyi yapmasıdır.”


İbnu Mes’ud radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’ı işittim, şöyle diyordu: “Allah’dan daha kıskanç kimse yoktur. Bu sebeptendir ki fevahişin açığını da kapalısını da haram kıldı. Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur. Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir.”


Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: “Sa’d İbnu Ubade radıyallahu anh dedi ki: “Ey Allah’ın Resulü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şahid getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?”
“Evet!” buyurdu Aleyhissalatu vesselam. Sa’d:
“Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl’e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm.”
Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:
“Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır. Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç.”




Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bir gece yanımdan çıkıp gitmişti. (Benim nöbetimde) hanımlarından birinin yanına gitmiş olabilir diye içime kıskançlık düştü. Geri gelince halimi anladı ve:
“Kıskandın mı yoksa?” dedi. Ben de:
“Evet! Benim gibi biri senin gibi birini kıskanmaz da ne yapar?” dedim. Aleyhissalatu vesselam:
“Sana yine şeytanın gelmiş olmalı” dedi. Ben:
“Benimle şeytan mı var?” dedim.
“Şeytanı olmayan kimse yoktur” dedi.
“Seninle de var mı?” dedim
“Evet, Ancak ona karşı Allah bana yardımcı oldu da müslüman oldu!” buyurdu.”




Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: “Safiyye radıyallahu anha gibi güzel yemek yapanı görmedim. (Bir defasında) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm benim odamda iken, Safiyye ona yemek yapıp (göndermişti). Çok şiddetli bir kıskançlık hissettim. Öyle ki beni bir titreme sardı. (Gidip) kabını kırdım, sonra da pişman oldum ve:
“Ey Allah’ın Resûlü dedim, yaptığım bu hareketin keffâreti nedir?”
“Tabağa aynıyla tabak, yemeğe misliyle yemek!” buyurdular.”






Konuyla alakalı oldumu bilmiyorum ama eminimki okuyan herkes kendince bir şeyler çıkarabilir.


Saygılarımla...
 

gh912

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2007
Mesajlar
805
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Yaşını veya medeni durumunu bilmiyorum, senaryo yazayım. Farzedelim eşin liseden çok samimi bir arkadaşıyla görüşeceğini söyledi. Lise zamanı normal arkadaşlarmış sadece, ilerisi yok.. Veya işyerinden erkek arkadaşını akşam yemeğine çağırdığını, yemek sonrası işle ilgili görüşeceklerini istersen senin evde durmayıp sıkılmamak için dışarda takılabileceğini söyledi.. Hadi bakalım cevapları alalım :D Bunlar daha hafifleri...
Vallahi Serkan bu dediğinin tekilifi bile olamaz bana göre, okurken bile tüylerim diken diken oldu.Kıskanclığa gelince erkek yalnızca konu kadın oldugundamı kıskanır.Kıskanclık insanın doğasında olan birşeydir.Yeri gelir arkadasının arabasını kıskanırsın,yeri gelir okulda arkadasın senden daha iyi not alır onu kıskanırsın,yeri gelir köpeğini bile kıskanırsın.Köpeğim birgün eve gelen komsuya sevimlilik yaptı inanın kıskandım ve tasmasından tuttum komsuya belli etmeden aldım bagladım zincirine.Yani kısaca kıskanclık kendine güvensizliğindendir lafı bana cok sacma gelir.Aksine kendime fazla güvenirim genelde ve basıma ne bela geldiyse bu fazla güvenden gelmiştir, ama bir o kadar da kadınımı kıskanırım.Bu işin yakısıklılıkla falanda hiç alakası yok.Kıskanan adama yakısıklılık,çirkinlik farketmez herkesten kıskanır eşini.
 
Son düzenleme:

MadeN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
6,208
Tepki puanı
0
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Maden1905 arkadaşım, sen önce egomanya nedir onu açıklarmısın bana :D Lütfen böyle üst düzey bir paylaşım platformunda (senin belirttiğin üzere) kendi ürettiğimiz, el yapımı kelimeleri kullanmayalım, kullananlarıda uyaralım. Burada diğer üyelerimizin zihin sağlığı için düzeltmek isterim. Hegemonya : Yunanca "hegemonia" kelimesinden gelmektedir. Sistem içerisindeki bir bireyin diğerinden daha üstün ve baskın olduğunu belirtir. Zoraki bir yönetim olmayan hegemonya daha çok burjuvazi değerlerine göre işleyen kültürel ve ideolojik bir method olarak anlaşılır.Görüldüğü üzere konumuzla alakası olmamakla birlikte kendi bahsettiğiniz laf salatanıza katkı olsun diye konmuş olabilir diye düşünmüyor değilim... Bu düzeltme sonrasında şunuda belirtmeliyimki sayın maden1905 eşimin elindeki oklava veya merdane her ne ise, sadece hamur işi yemek börek çörek pasta baklava tiramisu profiterol muzlu rulo pasta elmalı pay kazan dibi tavuk göğüsü güllaç bülbül yuvası ve burada konuyu uzatmamak için sayamayacağım envai çeşit yiyeceğin üretilmesi işlevini yerine getirmenin dışına çıkamamaktadır. Ayrıca hattori hanzo samuray kılıcımdan kimseye bahsetmemiştim sanırım. Gerektiğinde kullanılmak üzere hazırda beklemektedir, değil oklavayı merdaneyi bambu ağacını bile bir hışımda 2 parçaya ayırır kendileri...Sen evlen gel ondan sonra tartışalım bu konuyu bence. Bakalım garaja kim daha çok takılıyor :kop:Kıskançlık konusunu tekrarlamak istemedim, bir önceki yazımda son noktayı koymuştum :D

dostum egomanya! şöle oluyorki egolarıyla manyaklaşan adam anlamında işte ben sana dedim sen 90 larda kalmışsın.. insanlar arjatinde tunalıda ne konuşur ondan haberin yok! Artık yeni trend eski kelimelerin üzerine yenilerini farklı anlam katarak ortaya koymak mesela cibilliyetsiz yerine ejdebiyetsiz olabiliyor! Sen yaşlanıyorsun serkan efendi! Dede olmuşsun sen!..


Sen evlen gel ondan sonra tartışalım bu konuyu bence.

tartışamıyorsun zaten arkadaşım senin yaptığın şey laf salatası :kop: artık o hattori hanzo yapımı kılıcını ne işlerde kullandığını anladım salata konusunda uzmanmışsın!..


sen kırk yıllık elmalı pastayı elmalı pay :D :kop::kop: yaparken bişey yok!.. bende epıl pasta diycem gari!.. :D

kıskançlık konusundaki son noktanın ardına koca bi cümle döşeyip bermuda şeytan üçgeniyle size sununca zaten yazacak bişey kalmamıştır :D
 

BURAK53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
15,652
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
www.facebook.com
ben kıskanırım cok sevvdigimden herhalde :D:D:D
konu hatıce acmiş yine ortalık darma duman konu yakında kılıtlenir:kop::kop:
 

KaptaN55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2006
Mesajlar
1,833
Tepki puanı
0
Puanları
0
www.google-tc.com
saçın yüzüne değse, tenini kıskanırım
birine söz söylesen, dilini kıskanırım

kıskanırım seni ben, kıskanırım kalbimden
bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden

sakın takma göğsüne, gülünü kıskanırım
seni saran kemerden belini kıskanırım

kıskanırım seni ben, kıskanırım kalbimden
bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden
 

ELM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
695
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Kıskanıyorum
Kıskanıyorsun
Kıskanıyor
Kıskanıyoruz
Kıskanıyorsunuz
Kıskanıyorlar
:)
 
Üst