bor power uyguladım.

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
2,719
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
peki şöyle bir soruyla devam edelim.
mercedese kapalı motor isimli ürünü ürettirmeyen karteller diğer firmalara hybrid motorlu araçları nasıl ürettiriyorlar sizce? dünyanın en güçlü kartelleri motor üreticileri değil petrol üreticileridir.daha az yakıt harcayan motorları üretirken sorun yok fakat bor katkılı motorlar için karteller devrede.bu bana çok da anlamlı gelmiyor.
sıfır motora bor uygulanmaması dediğiniz gibi mantıklı olabilir teknik olarak.ancak 10 bin bakımı gibi uygulamalarda eminim prosedüre alınırdı bu uygulama.yağ filtre buji değişimi ve bor uygulaması olarak.
çok km yapmış motor iç kısmı aşınmış,artık kompresyonunu kaybetmiş motorlarda bor katkısı bence kesinlikle işe yarar.dolgu ve kaydırıcı görevi gören madde motorda hissedilir bir etki oluşturuyordur.
bu nano teknolojinin kullanılarak bor madeninin kullanılması henüz çok yeni.özellikle araçlarda.ancak güncel yaşamda birçok alanda bor mieralli mazşemeler kullanılaya devam etmektedir.ancak her birinde bu mineralin farklı bir öelliğinden dolayı tercih alanları farklıdır.bugün nasa uzaya gönderdiği araçlarda ısıya danımı için dış yüzeyi bordan elde edilmiş teflon kullanmaktadır.smz konusu ürünün lansmanının yapılamsı ve bahsettiğiniz kartellerin önüne geçilerek büyük firmalarla anlaşmalar yapılması ve kullanılması zaman alacaktır.özelliklede bir türk firması olmasından dolayı ve hammaddeninde türkiyede bolca olmasından dolayı bu süreç dahada uzayacaktır.
bor madeni yakıt olarak çok uzun yıllar kullanılmayacaktır.bunu amerikanın petrol kartelleri nezaman ellerine geçirirlerse ozaman mümkün olur.
yakında küresel ısınma başımıza daha büyük belalar açınca mecburen bu yönde çalışmalar hılanacaktır.ama maalesef halen ülkemizde bu yönde bir yatırım yok.rusyayla iranın kucağına oturmuş durumdayız enerji konusunda.
 

çağrı60

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ağu 2008
Mesajlar
255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
yaptırdıktan sonra sorun çıkar mı
 

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
2,719
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
benimki henüz çok yeni.bir sorunla karşılaşmadım.ancak aracın ivmelenmesinde çok fazla olmasada farkedilir bir gelişme var.uygulamayı yaptıktan sonra yakıt tüketimini ölçmek için yarım depomu bitirdikten sonra fulledim bitmesini bekliyorum.ama şimdiden daha az yaktığı belli.oranın ne kadar olduğunu depo bitince söylerim.
 

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
2,719
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
Sevgili arkadaşlar;

Bor power uygulamamın üzerinden yaklaşık olarak 1000 km geçti.deneysel olarak veriler yazacağımı daha öncede belirtmiştim.

Aracımın motor sesinde zaten bir problem olmadığı için sesle ilgili olarak birşey söyleyemeyeceğim.Ancak aracın ivmelenmesinde yani gaz pedalına olan hassaslığında farkedilir oranda tepkiler var.

Rampaları çıkarken yığılmalar ortadan kalktı.3. vitesin çok 2. vitesin az geldiği tatlı yokuşlarda vitesi güçültmeden gaza hafif yüklenince araç kendini hemen toparlamaya başlıyor.bütün bunların yanında araç yüksek hıza daha çabuk çıkıyor.uygulamadan önce 4. vitesde gittiğim hızlarda şimdi 5. vitesde gidiyorum ve yığılmada olmuyor.daha yüksek devirli kullanmaya başladım bu nedenle çünkü çok tatlı bir hızlanma başladı arabada.önceleri 2500-300 arasında vites değiştirirdim.şimdi 3000-3500 arası değiştiriyorum.

Yakıt konusuna gelince.%10 civarında bir ekonomi sağladım.ama bunda havaların ısınması etkili oldumu bilmiyorum.hergün aynı yolu gidip geliyorum.aynı şekilde kullanıyorum.(LPG ile).şuanda 9lt/100 km tüketimi var.ancak dahada önemlisi her geçen gün dahada iyiye gidiyor hertürlü performans.ben yaz aylarında daha yüksek performansı ve daha düşük yakıt tüketimini vereceğine inanıyorum.

Eğer kafasında soru işaretleri olan arkadaşlar varsa terettüt etmesinler.kesinlikle uygulamanızı tavsiye ederim.
 

psicomega

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
669
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
iyiymiş hayırlı olsun.
 
Üst