Asayiş Polisi Ehliyet ve Ruhsat Sorabilir mi ?

hdereli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
380
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
şimdi polis sizden şüpheleniyor. hemen savcıya gidiyor şu adam yolda yürüyor üzerinde bomba var sanırım bana izin verin gidip bulayım kimlik sorayımmı diyor...???

yanlış bilgilendirme yapmayalım. polis şüphelendiği kişiye kimlik sorma hakkı bulunan kolluk kuvveti. ehliyet soramıyorsada sizi tutar trafik çağırırı ona işlem yaptırır.

burda bu yazılanlara bakarak kimse dayılanmasın polise. o kimlik sorar siz de vatandaşlık görevinizi yapar gösterirsiniz. toplumun huzuru için olması gereken bu. belki siz iyi niyetlisiniz ama kötü niyetli olanları unutmayalım...

polis 24 saat polistir. asayiş polisi ehliyet, ruhsat soramayacak ise , yolda giderken size saldıran birinden dolayı trafik polisine sığınmamanız gerekir. trafikçi de sizi kurtarmasın o zaman.

yada aracımız çalınınca karakola değil de , bölge trafiğe neden gitmiyoruz? madem karakola gidiyoruz, yollarda çalıntı araç arayan karakol veya önleyici hizmet polislerine zibidilik yapacağınıza yardımcı olun.

saçma bildiklerinizi, çok net biliyormuş gibi yazıp da insanları yanlış yönlendirmeyin. asayiş polisi , çalıntı araç zannettiği bir aracı durdurur, ehliyet , ruhsat sorar. cezalık durum varsa trafikçiyi 2 dk olay yerine çağırır.

ayrıca sivil trafik polisleri de türedi. havaalanı girişlerinde asayiş ekipleri ile beraber korsan taksi avına çıkıyorlar.

yasalar, polislerin sorumluluk, görev ve yetkilerini verirken asla uzmanlık alanları ve birimleri ile ayırmamıştır. polis durdurur, kimlik sorar, önleme aramasında bulunur; trafikçi, karakolcu, terörcü .vs ayrımı yoktur.
 

batum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Nis 2010
Mesajlar
255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
genelleme yapmıyarak ne yazıkki bu tarz insanlar var o güzel kurumda.. Içlerindeki ezikliği dışlarına bu şekilde vuruyorlar ama sonunda bir yerde bu tavırları onların bir şekilde sonu oluyor.. Bugüne kadar çok kez bende çevirmelere girdim kötü muamele görmedim..tabi etraftan bu tarz kötü ters olaylar yaşayanları duydum

+1907
 

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
17 Eyl 2009
Mesajlar
2,509
Tepki puanı
26
Puanları
48
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
Devlet görevlileri içinde vatandaşın huzurunu sağlamak için çalışanlar da var, bozanlar da. Nezaket ve saygı her konuda bazı engelleri kolayca aşmamızı sağlar. Son yıllarda dikkat ediyorum bazı vatandaşlar da, bazı devlet görevlileri de son derece agrasif tavır sergiliyorlar, en güncel örneği meclisimiz sergilemiyor mu? İmam cemaat ilişkisi için güzel bir örnek :(.

Savaş abinin dediği gibi sanırım tek taraflı değil bu. Kurumlarla ilgili değil. İnsanlarımız değişti. Vurdumduymaz oldu, saygısız oldu, dolayısıyla polis öğretmen imam cemaati de oluşturan insan. Bundan dolayı bütün sorunlar. Aslında olayın özüne inilip insanlara geliyor.... Herşey insanın elinde.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,526
Tepki puanı
260
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
"İmam cemaat ilişkisi için güzel bir örnek " derken yanlış anlaşılma olmasın :(. Türkçemizde bir tabir var ya, onu ima etmeye çalışmıştım. Ya da "balık baştan kokar" da denebilir.
 

yahyaonur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
ben okuldan çıktım arabayla giderken yunuslar beni durdurdu ehliyet sordu yok dedim telsizle trafik polisine anons, etti ehliyetsiz sürücü yakaladık dıye onlar geldi karakola gittik cezayı yazdılar.ehliyet sorduğunda ne diyeceğimi bilemedim öyle bi hakkı var mı yok mu olduğunu sorsam ne olacaktı ki. telsizle anons etmiş oda merkezi sisteme kaydolmuş ceza yazmak zorundalar mış kaydolunca.
 

kayıboyu11

Kayıtlı Kullanıcı
26-Eskişehir
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
1,480
Tepki puanı
34
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
resmi yada sivil her polis ehliyet ruhsat kimlik sorabilir cezayı ilgili şube yazar
 

ilhantuguj

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
59
Siteyi ziyaret et
Bende Emniyet Teşkilatında 20 sene görev yaptım ve gününde emekli oldum, her teşkilatta olduğu gibi malesef Emniyet teşkilatında da çürük elmalar var, bir çok olay yaşadık görev icabı, 1988 yılı kordonda alman konsolosluğunda görev yapıyorum, bir mercedes yanaştı konsolosluğun önüne, bina önüne araç parkettirmiyoruz, yanaştım aracın yanına, yanında birde bayan var, beyfendi burası güvenlik bölgesi lütfen aracı başka yere parkedin dedim, sanane yav sen bina bekçisimisin park bekçisimi dedi, siz olsanız ne cevap verirdiniz? özür dilerim beyfendi haklısınız ben bina bekçisiyim dedim, aracı park etti ve birahanelere doğru yanındaki bayan arkadaşıyla birlikte gittiler, anons ettim ve çekici çağırdım, aracı alıp götürdüler, bir saat kadar sonra beyfendi geldi ve, abi benim araba nerde yav dedi, banane yav ben park bekçisimiyim bina bekçisimi dedim, yanındaki bayan kıkırdamaya başladı, abi babam beni keser ne cevap verecem dedi, bende park ederken düşünseydin dedim, izmir kazan sen kepçe git ara bul dedim, bunun gibi nice örnek var, elimizden geldiği kadar kolluk görevlilerine yardımcı olalım, polis 24 saat görevdedir, mesai saati bitsede bir olay olduğunda resmi olsun sivil olsun müdahale etmek zorundadır, müdahale etmeyen bir çok arkadaşım şikayet üzerine ceza aldılar, size kötü muamele edeni şikayet edin ki çürükler çoğalmasın. . .
 

olciyak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2012
Mesajlar
2,464
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Valla o polis bu polis anlamam :) herzaman ne ısterse yapmısımdır , valla ben güleryüzle yaklasırsam onlarda guleryuzlu oluyorlar ;) işleri geregı bıkac sınırlıye rastlıyorum ama kolay degıl...
Sonucta bir olayla karsılasıncada aradıgım ılk yer 155 gıttıgım ılk yer karakol oluyor ;)
Bi anımı anlatayım;
Gecen yıl Turkcell Superonline da calısırken aksamustu arkadasımla ısten cıktık ve sırket aracıyla (86 kartal) balık yemeye sahilevlerine gittik atm lazım en yakın atm 5 km uzakta napsak napsak aklıma askerıye geldı askerıyeye gıttık kımlıgımı gosterdım asker X bankası varmı ıcerde dedım yok dedı sagol dedım dondum arabayla artık 5 km uzaklıktakı atm ye gıttık parayı cektık ve donuyoruz birden yanımızda beyaz bir doblo belırdı ıcınden 2 kısı bagırıp cagırıyorlar bize saga cek ulan diye... Hemen cektım saga arkadas hemen konsoldakı bıcagı aldı elıne bi baktım adamlar telsizli hemen arkadasın elıne vurdum bıtane bıcak dustu arabaya allahtan gormedıler :) sonra hemen arabaya yasladılar bızı delı gıbı arıyorlar ''Siz terorıstmısınız , ne ısınız var askerıyede , bombalıcakmıydınız! '' allahım olucem korkumdan yok abı ne terorıstı boyle boyle ısten cıktık balık ekmek yemeye geldık atm yok , hadilan boyle yalanmı olur falan dıyolar arabayı dıdık dıdık ettıler bişey bulamadılar hemen gbt sorguladılar , tertemızız zaten ben askerı kımlık kartımı gosterdım olay boyle boyle dedım ozur dıledıler askerıyeden sıkayet olunca yanlıs anladık dedıler , allahım ''askerıyeden sıkayet ettıler'' lafını duyunca beynımden asagı kaynar sular dokuldu atladım kartala allah ne verdıyse yapıstırdım girdim nizamiyeye silahı dogrulttu asker girdim lan sen mısın benı sıkayet eden hemen agızlarına sıctım astsubayı subayı askerı kım varsa , Garnizon komutanı mı ne geldı (valla rutbe bılmem bayagı yıldızı bol bi amcamızdı) ozur dıledı kac yasında adam
Ya bı ısı yapacaksan adam gıbı yap yada hıc yapma askerıye hata kabul etmez ;)
Ama asker saglam bi sopa yemıstır gıbıme gelıyor :) Butun lojmanı ınlettım cunku...
Bu arada askeriyede dayak var derler , ben hiç GÖREMEDİM :D (o kadar hızlı cereyan ettı kı) Bkz:Cem YILMAZ
 
Son düzenleme:
Üst