aracınızı ilk çalıştırmada boğulma ve gaz yememe

EthemBozkurt

Yönetici
Moderatör
06-Ankara
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
3,444
Tepki puanı
22
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar bu durumu kendi aracımda yaşadım, aşağıda anlattıklarım tüm lpg li araçlarda dikkat edilmesi ve mutlaka kontrol edilmesi gereken bir durum. eminimki opel araçlarında bu problemi yaşayan çok kişi vardır.






bu konuyla ,cruze ile ilgili 3 aylık izlenimlerimi de paylaşmış olayım :) araçta bu zaman süresince yaşadığım tek olumsuz şey havaların soğumasıyla ortaya çıktı buda . sabahları ilk çalıştırmada 15 saniye kadar ,motor boğuluyor ve gaz yemiyordu. servis bu duruma çözüm bulamadı :)
ve aynı durumun astra h ve j lerde de olduğunu söyledi. bende kendimce çözümler aradım ve sonunda sıkıntıyı buldum :) 1 hafta süren izlenimlerim sonucu lpg enjektörlerinden bir tanesi yada bir kaçının sızdırma yaparak gazı yanma odasında biriktirdiğini ve sabhalarıda ilk çalıştırmada benzin ile çalıştığından aracın hem benzin hemde içinde kalan gazdan dolayı zengin karışım yaparak boğulduğunu ve gaz yemediğini düşündüm. ve lpg ciye giderek enjektörleri test ettirmek istediğimi söyledim. ve test sonucunda 4. enjektörün kaçırdığını tespit ettik. sonrasında enjöktörleri makinaya bağlayarak temizlediler. sonra yeniden test ettik kaçak yok :) ve araca taktık ortalama 2 hafta geçti, ve bu sürede yaşadığım problem bitti :)
gerçi budurumun araçla ilgisi yok :) 3 ay süresince cruze biniyorum ve başka en ufak sıkıntı yaşamadım. enjektör temizliği ile ilgili videoyuda ekledim. araçları sabahları düzensiz çalışan ve boğulma yaşayan arkadaşlarımız mutlaka incelesinler.

http://www.youtube.com/watch?v=29x0KKDKxYY
 

sezo33

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
171
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
bu bahsedilen bakım olayı aracın ilk çalışmasındaki geç marş alma olayını da etkilermi acaba?
çok güzel bir uygulama birçok yerde yeterli kontrol yapılmadan enjektör değiştiriliyor bunun önüne geçilmiş olur.
 

EthemBozkurt

Yönetici
Moderatör
06-Ankara
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
3,444
Tepki puanı
22
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
bu durumun geç çalışmayla ilgisi yok. geç çalışma , ateşleme sisteminden ve bezin pompasından çıkar genelde.
 
Üst