Araç gaz yemedi ve çekiş düştü arıza lambası yandı

seriklimustafa

Kayıtlı Kullanıcı
32-Isparta
Katılım
27 Ağu 2023
Mesajlar
28
Tepki puanı
5
Puanları
3
Siteyi ziyaret et
merhaba. valfi takar takmaz düzeldi mi? bende yenisini taktırdım ama sorun devam ediyor. gaz yemiyor. devir 2000'i geçmiyor
Bende sorun düzeldi.. Ama benim sorunum yukarıda bahsettiğim gibiydi sadece.. Moralinizi bozmak istemem ama, size tavsiyem, birde yağ pompasının basıncını ölçtürün.. Bizim motorlarda bazen yağ pompası arızasıda p2598 arıza kodunu veriyormuş. Geçmiş olsun..
 

omeroz

Yönetici
Başkan
01-Adana
Katılım
19 Ocak 2017
Mesajlar
2,469
Tepki puanı
1,251
Puanları
113
Siteyi ziyaret et
merhaba. valfi takar takmaz düzeldi mi? bende yenisini taktırdım ama sorun devam ediyor. gaz yemiyor. devir 2000'i geçmiyor
Maalesef bende de valf değişimine rağmen düzelmedi.
Valfi değiştirmeden önce haftada iki kez arıza veriyordu, valf değiştirdikten sonra 2 güne 1 vermeye başladı.

Sorun yağ pompasında. Turbo selenoid Valfine vakum, yağ pompası içinden sağlanıyor ve yağ pompası içindeki vakum artık görevini yerine getiremiyor. Yağ pompası değişmesi gerekiyor. Yağ pompası fiyatı 8-13bin₺, bununla da kalmıyor, yağ pompasını değiştirmek biraz işçilikli. (Bizim buradaki ustalar motor indirmekten falan bahsediyor, belki daha kolay şekilde değiştirenler olabilir.)

Benim araca geçici bir çözüm yapıldı, sorun ortadan kalktı.

Yağ pompasından gelen vakum hortumu yerine fren vakum hortumu (westgate) yerinden çıkarılıp araya tornacıda t biçiminde bir parça yapıldı, turbo valfine vakum buradan verildi, çok şükür 12gündür 500km oldu arıza vermedi.

2000dd üzerinde gaz pedalında hafif bir titreşim oluşuyor gibi geliyor bana ama tam emin olamıyorum. Bir de normal olarak işlem sonrasında fren vakumunun bir kısmını turbo valfine verdiğimiz için frende %5-10 sertleşme söz konusu.

Dediğim gibi geçici çözüm olarak görüyorum, Kısmet olursa zincir değişiminde yağ pompasını da değiştirip, bu geçici sistemi iptal ederek tekrar orjinal hale döndürmeyi planlıyorum.

250₺ tornacıda parça imali
20₺ kelepçe
1500₺ fikir
0₺ işçilik çünkü montaj 3dk sürdü.
Toplam 1770₺ ödedim.

Dipnot: Aracın arızasını bu şekilde düzeltip satmak isteyen olursa alıcıyı konu hakkında kesinlikle bilgilendirmelidir. Aksi takdirde kul hakkına girer. Şahsım adına vebal kabul etmiyorum.
 
Üst