2005 Astra H Lpg Problemi...

demirkan77

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
58
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba,

Arabam 2005 model Astra h 80.000km de lovato marka lpg mevcut 2008 martta takıldı.

1.5 sene önce bobin yandı ve değiştirdim ancak lpg den mi bilmiyorum.

yeni problem su:

10 gün önce havaların sabah sogumasıyla birlikte araba sabahları gaza gecmeden önce ilk 10 dak motor ısınmadan bosa aldıgımda devir sıfıra düşüyordu.sonrasında arıza lambasını yaktı.

Usta cihaza bagladıgında 2.lamda sensörünun çalışmadıgını gördük.sipariş ettik.
parca geldiğinde gittim.tekrar bagladı.bu sefer ekstra bobinde de arıza gösteriyordu cihaz.bobini kontrol ettiğinde lpg nin devir algılayıcı kablosunun bobinin oraya irtibatlandıgını gördü.lpg ci arkadasını aradı ve lpg ci o kablonun beyine baglanması gerektiğini bu yüzden arıza lambasını yaktıgını söyledi.
o kabloyu kesti usta.lpg yi devre dışı bıraktık.5 dak sonra arızalı görünen 2.lambda sensörü çalışmaya başladı ve bobin arızası da ortadan kayboldu.

şimdi benim lpg ci diyorki o kablo beyne baglanmaz.bobin yandı lpg den dediler şimdi beyin yansa lpg den oldu diyecekler.ancak biz senin arabanda randımanlı calıssın diye oksijen sensörü içinde kablo bagladık hat cektik.normalde böle yapmıyoruz dedi.dolayısıyla oksijen sensörüne arıza verdirtiyor.ama bana göre de oraya kablo baglanmasada sonucta belkide yine o sensörün çalışmasını engelleyecek ve sıkıntı olacak.

bu durumda lpg nin düzenli çalışıp titreme yapmadan ve arıza lambasını yakmadan çalışması için bobine baglanan devir hissedici kablonun ve oksijen sensörü baglantı kablosunun ne yapılması gerekiyor...????? bunlar iptal mi edilecek yada olması gereken yerleri neresi? çünkü herkesin lpg cilerin konu ile ilgili farklı fikirleri oluyor.

sayet usta anlamasaydı oksijen sensörünü değiştirecektik 220 tl...
3 gündür arabaya benzinde kullanıyorum bi 3-4 gün daha kullanıcam arıza lambası yanacak mı diye masallah canavar gibi hiç bir sorun yok ne devirde stop etmiyor nede arabada titreme gibi bir problem var...

Biraz uzun oldu ama arıza analizi için detaylı yazmaya calıstım..Yardımlarınız için şimdiden çok tesekkur ederim...İnsallah butun lpg li astra h kullanıcılarına fikir verir.ancak bu lpg hep ugrastırıyor hem zaman gidiyor hem para... yakıttan kar edicez diye acaba dogru mu yapıyoruz onuda bilmiyorum ya neyse...Teşekkürler...
 

volkansan

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
567
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
umarım bundan sonra aracınıza sorunsuz binersiniz
 

halilguven

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Haz 2009
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Bende aracıma Landirenzo markalı servisin onayladığı Lpg yi taktırdım. 10 ay kadar oldu hiç bir sıkıntım yok benzinden lpg ye geçişini bile hissetmiyorum desem inanın ancak ışığa bakarak anlayabiliyorum. Keşke aracımı 0 aldığımda taktırsaydım diyede pişman oldum. Lpg 1.89 iken aracım uzun yolda 140 kr a kadar düştü şehir içinde ise 160 - 180 kr arası yakıyor. Dediğim gibi hiç bir sıkıntım yok. İnşallah sıkıntılarından bir an önce kurtulursun.
 

guner50

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
75
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
inşaallah aynı devam eder. Benim başım çok ağrıdı lpg den bevdede tartarini italyan kit var.3 yıldan sonra sorun başlar merak etme
 

ogretmen0761

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
350
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Bence siz bu işin mühendisliğini yalamış yutmuş birinden tavsiyeler alın,sonuçta LPG'ciyle usta farklı şeyler söylemiş.Bu işin tekniği aynıdır diye düşünüyorum.Ben de 25000 km'dir BRC kullanıyorum.Şimdilik sıkıntı yok.Bulunduğunuz yerdeki en yetkili kişiyle görüşün ya da Lovato'nun müşteri hizmetlerine bir danışın.
 
Üst