Mokka-e İle Rekora Doğru!

Hasip

Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Katılım
16 May 2015
Mesajlar
8,884
Tepki puanı
6,085
Puanları
113
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
115e2aa07c3f7e907c4b4e01b6eb1f0e.webp

Yelken konusunda hocaların hocası olarak anılan ve yelkenli ile dünya turu yapmış olan 2 . Türk ünvanını taşıyan duayen denizci Cumhur Gökova’nın iki oğlu, Tolga ve Atilla Gökova Türkiye Turu Rekor denemesi için kolları sıvadı. İki kardeş, 38 ft. yarış tekneleri ile motor gücü kullanmadan, 10 günde Hopa’dan İskenderun’a ulaşarak rekorunu kırmayı hedefliyorlar. Türkiye Turu Rekor denemesinin ‘start’ hattına giderken ise tercihlerini Mokka-e’den yana kullandılar.

Denizci ve yelken eğitmeni kardeşler Tolga ve Atilla Gökova, 38 ft’lik yarış tekneleri ile yeni bir rekor denemesine hazırlanıyor. 2 Mayıs’ta Hopa’dan denize açılan kardeşler, sadece rüzgar gücüyle 10 gün içinde 1500 mil giderek İskenderun’a varmayı hedefliyor. Sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla seyir ederken, bunu en hızlı şekilde yapmaya çalışacak olan Tolga ve Atilla Gökova, sürdürülebilir ve temiz enerji ile seyahat ederek sıfır atık konusuna, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımının yaygınlaşmasına, deniz temizliğinin önemine ve iklim krizine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Türkiye Turu Rekor denemesi öncesinde teknelerini İstanbul’dan Hopa’ya gönderen ikili, 23 Nisan tarihinde Hopa’ya sahil şeridinden kara yolu ile gitmek üzere Mokka-e ile yola çıktı. Türkiye Turu rekorunu kırmaya çalışırken, aynı zamanda karbon ayak izi üretmeden, kendi enerjilerini üreterek yaşamın sürdürülebilirliğini anlatmak isteyen kardeşler kara yolculuğunu yeni, elektrikli Opel Mokka ile yaparak seyahatlerini sadece sürdürülebilir enerji kaynakları ile tamamlıyor. Tercihlerini Opel Mokka-e’den yana kullanan Tolga ve Atilla Gökova, bu süreçteki deneyimlerini sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor.

Opel Türkiye olarak yollarının açık olmasını ve rüzgârlarının bol olmasını diliyoruz.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cagatay16
Üst